Waarom loopt mijn Drillster score snel terug?

Waarom loopt mijn Drillster score snel terug?

29 jan. 2024
Volgend bericht>>

In eerdere communicatie hebben we aangegeven dat bij de meeste mensen het kennisniveau van 100% naar 80% zakt tussen de 2 en 3 maanden. Dit blijkt in de praktijk in een groot aantal gevallen korter te zijn. RailAlert is samen met Drillster bezig om uit te zoeken hoe dit kan ontstaan en wat eraan kan worden gedaan. Zodra we de oplossing hebben uitgewerkt zullen we hierover communiceren.

 

Kennisniveau

Je kennisniveau wordt in Drillster uitgedrukt in een percentage. Als je 100% Drillster score hebt, dan heb je op dat moment alle kennis “on top of mind”. Verder in de tijd zakt je score: je vergeet immers kennis. Het kan dus zijn dat je een dag na het behalen van 100% Drillster score deze al teruggezakt naar 98% of 99%. 

 

Dit komt overeen met het menselijk geheugen, je vergeet immers steeds een beetje van je kennis. Dat je kennis terugloopt is dus logisch. Je zult overigens zien dat hoe vaker je traint in Drillster hoe langzamer je kennisniveau zakt. Dat is het effect van leren: kennis komt dan in je lange termijn geheugen.

 

Geldigheid van je certificaat

Bij een 100% score in Drillster wordt het certificaat met ruim een jaar verlengd. Door boven de 80% te blijven houd je je VTOS/VTOM/VTOSp certificaat (in theorie) oneindig geldig.

 

Let op: de geldigheid van je certificaat blijft 1 jaar geldig vanaf het moment dat je onder de 80% grens komt. Dus boven de 80% betekent oneindige geldigheid, onder de 80% betekent dat er een einddatum op je certificaat verschijnt een jaar nadat je onder de 80% bent gegaan met je Drillster score. Als je percentage in drillster eenmaal onder de 80% is gezakt kun je opnieuw de 100% score behalen om je certificaat weer “oneindig” geldig te maken.

 

Heb je een vraag?

Heb je een vraag? Bekijk onze ‘veel gestelde vragen’ op dvp.railAlert.nl

Staat jouw vraag er niet bij, stel je vraag via drillster@railAlert.nl